Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Постен булгур по ориенталски

Постен булгур по ориенталски

Постен булгур по ориенталски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Много вкусен булгур по ориенталски"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава (или праз)
  • булгур - 1 ч.ч.
  • домати - 1 брой
  • вода - 2 ч.ч.
  • чорбаджийски чушки - 1 - 2 броя
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и маслото в подходяща тенджерка.

Нарежете чорбаджийските чушки и наситнете лука.

Запържете лука с чушките до омекване. Добавете нарязания домат и гответе до леко изпаряване на течността.

Сипете измития булгур и запържете за няколко минути.

Загрейте двете чаши вода и ги сипете в зеленчуковата смес. Овкусете с подправките и разбъркайте.

Намалете огъня и варете пилафа до пълно усвояване на водата.

Постният булгур по ориенталски е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: