Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки стек по кубински

Телешки стек по кубински

Телешки стек по кубински
27/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1, 5 кг бонфиле
  • шунка - 150 г
  • ананас - 300 г
  • кашкавал - 400 г
  • брашно - 60 г
  • масло - 50 г краве
  • олио - 150 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на филийки, начукайте ги до 12 мм, поръсете ги със солта и черния пипер, оваляйте ги в брашното и ги изпържете в горещото олио.

Върху изпържените стекове поставете последователно филийки от шунката, кръгчета от ананаса, кашкавал и най-отгоре парченце масло.

Изпечете така приготвените стекове във фурна с горно нагряване до разтопяване на кашкавала и ги поднесете с гарнитура от гъби.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: