Начин на приготвяне
Измиваме, осоляваме месото и го нарязваме на кубчета. След което го поставяме в тенджера с вода, в която предварително сме разтворили зеленчуковия бульон.
Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно лука и чесъна, като ги добавяме при месото. Варим до омекване на месото (1-2 часа), като сме сложили капака на тенджерата на средно слаб огън.
След около час добавяме настърганите на ренде домати, бялото вино, подправките и пюрето от люти чушки.
Накрая добавяме брашното при непрекъснато бъркане, като предварително го разбъркваме с малко бульон от яденето, за да не стане на бучки във вкусния гулаш.
Докато се вари месото, сваряваме и ориза в тенджера с вода (в съотношение ориз към вода 1:3). Добавяме към ориза щипка черен пипер и сол. След като се свари, овкусяваме ориза с масло.
Поднасяме готовия телешки гулаш с ориз върху основа от ориз.
Да Ви е сладко!