Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гулаш»Свински гулаш със зеле

Свински гулаш със зеле

MarianeMariane
Новак
6944
Свински гулаш със зеле
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г
  • кисело зеле - 1.2 кг
  • лук - 100 г
  • мас - 100 г
  • каймак - 200 г
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на едри ивици и се запържва с част от лука, нарязан на ситно в половината мас. Месото се нарязва на дребно, като за кебап и се сотира в останалата мас до омекване.

Когато се зачерви месото, се прибавя останалият ситно нарязан лук, пържи се и той до зачервяване, след което се посолява.

В подходяща дълбока тенджера се слагат ред кисело зеле, ред месо и така до изчерпване на продуктите. Продуктите се заливат с гореща вода, захлупват се и се поставят да врат на тих огън до изпаряване на течността и готовност на месото и киселото зеле.

При сервиране се заливат с киселия каймак или малко кисело мляко. Поръсват се с червен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: