Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гулаш»Свински гулаш с домати и чушки

Свински гулаш с домати и чушки

Свински гулаш с домати и чушки
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Свинският гулаш с домати и чушки се поднася с картофено пюре или гарнитура по избор. Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • домати - 1.5 ч.ч. от консерва
  • свински бут - 800 г
  • олио - 5 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 зелени
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • магданоз - свеж
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки свинското месо и го изпържете в тенджера със загрято олио.

Добавете наситнения лук и след кратко разбъркване овкусете с подправките - двата вида пипер, ригана и кимиона.

Сипете вода, която трябва да покрива месото. Похлупете и намалете силата на огъня, гответе до сваряване на месото.

Добавете нарязаните чушки, а малко след тях сипете доматите и и посолете. В края на готвенето сгъстете гулаша с царевичното брашно, размито с малко вода.

Гответе 10-тина минути и свалете от огъня. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Свинският гулаш с домати и чушки се поднася с картофено пюре или гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: