Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гулаш»Гулаш по мексикански

Гулаш по мексикански

Гулаш по мексикански
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо месо - 750 г бут
  • чушки - 1 бр. жълта
  • масло - 100 г краве
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 3 главички, кромид
  • брашно - 40 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • майорана - ¼ ч.л.
  • кафе - ½ ч.ч, силно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган разтопете маслото, сложете нарязаното на кубчета месо и го запържете от всички страни.

Прибавете счукания чесън и нарязания на кръгчета лук, чушката и задушете.

Извадете лука и месото и в останалата в тигана мазнина сипете брашното и постепенно налейте водата.

Добавете виното, черния пипер, майорана и приготвеното предварително силно кафе и бъркайте, докато сместа започне да се сгъстява.

В получения сос върнете говеждото месо и лука и оставете гулаша да ври на тих огън около час.

Сервирайте гулаша топъл, по желание с предварително сварени макарони.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: