Лесна чорба от бакла

MarianeMariane
Новак
6944
Лесна чорба от бакла
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Предлагаме ви една рецепта за лесна чорба от бакла"

Необходими продукти

  • бакла - 500 г прясна
  • сол
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 - 3 с - л -
  • джоджен - 1/2 връзка пресен
  • чесън - 5 - 6 стръка пресен
  • червен пипер
  • магданоз
  • копър
  • за застройката
  • яйца - 2 бр
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете баклата, измийте я и посолете с повечко сол. Веднага я стрийте между дланите си, след което я изплакнете от солта и оставете да се отцеди.

Запържете ситно нарязания лук в олиото до омекване, добавете баклата, ситно нарязания джоджен и пресен чесън и пържете още няколко минути. Поръсете с малко червен пипер и разредете с около 2 л гореща вода.

Варете супата на тих огън до омекване на баклата. Преди да свалите супата, поръсете с пресен магданоз и копър. По желание може да застроите с яйца, разбити с малко оцет.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: