Бакла Яхния

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Бакла Яхния
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Направо жадуваме да си хапнем днес една топла яхнийка с бакла"

Необходими продукти

  • бакла - 1 кг прясна
  • домати - 1 ч.ч. накълцани
  • лук - 3 стръка пресен
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 50 мл
  • джоджен - пресен
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изронете зрънцата бакла от шушулките. Варете ги в подсолена вода за около минута и ги прецедете с гевгир.

Шокирайте баклата в студена вода и щом се охладят, обелете бобчетата.

Сипете олио в тенджерата, запържете нарязаните лук и чесън. Когато омекнат, поръсете с брашно. Запържете до позлатяване, добавете и червения пипер.

Добавете доматите, налейте 2 ч.ч. топла вода, добавете и баклата.

Щом вкусната яхния заври, намалете градусите на котлона и варете още 15 мин.

Преди да махнете бакла яхнията от котлона, поръсете с джоджен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: