Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Плакия»Яхния от бакла с лук и моркови

Яхния от бакла с лук и моркови

Яхния от бакла с лук и моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Ако имате бакла под ръка, непременно пригответе тази яхния с лук, морков и бакла"

Необходими продукти

  • брашно - 2 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • бакла - 1 и 1/2 кг
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • олио - 4 с.л.
  • бульон - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • копър - 2 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на дребно.

Запържете лука и морковите в тенджера с малко мазнина до омекване.

След това това добавете баклата и я запържете за няколко минути.

Натрошете в съда едно кубче зеленчуков бульон и долейте 700 мл вода. Овкусете със сол и оставете да къкри на умерена температура.

В дълбок тиган загрейте останалата мазнина и запържете в нея брашното, докато стане златисто.

Добавете червения пипер и доматеното пюре при непрекъснато бъркане.

Изсипете два черпака от бульона на яхнията в запръжката и бъркайте, докато се получи гладка смес - прибавете я тенджерата.

Накълцайте скилидките чесън и ги добавете към вкусната яхния.

Поднесете готовата плакия със ситно накълцан пресен копър.

Яхнията от бакла с лук и моркови е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: