Начин на приготвяне
Нарежете всички зеленчуци на дребно.
Запържете лука и морковите в тенджера с малко мазнина до омекване.
След това това добавете баклата и я запържете за няколко минути.
Натрошете в съда едно кубче зеленчуков бульон и долейте 700 мл вода. Овкусете със сол и оставете да къкри на умерена температура.
В дълбок тиган загрейте останалата мазнина и запържете в нея брашното, докато стане златисто.
Добавете червения пипер и доматеното пюре при непрекъснато бъркане.
Изсипете два черпака от бульона на яхнията в запръжката и бъркайте, докато се получи гладка смес - прибавете я тенджерата.
Накълцайте скилидките чесън и ги добавете към вкусната яхния.
Поднесете готовата плакия със ситно накълцан пресен копър.
Яхнията от бакла с лук и моркови е много вкусна.
Добър апетит!