Яхния от бакла

10/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бакла - 1 кг
  • краве масло - 60 г
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се почиства, измива се, посолява се, претрива се с ръце, изплаква се с вода и се вари в малко количество вода и щипка сол.

Отцежда се и се залива със запържената в маслото галета или само със стопено масло.

Наръсва се яхнията с нарязан копър и се поднася с варен ориз за всяка порция и със зелена салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: