Начин на приготвяне
Наситнете лука и чесъна. Загрейте олиото в дълбок тиган и ги задушете за кратко. Добавете нарязаните чушки и моркови.
Щом зеленчуците омекнат, добавете патладжаните - предварително накиснати в подсолена вода и нарязани на парчета. Щом и те омекнат, прибавете настърганите домати.
Овкусете зеленчуците с дафиновия лист, солта, черния и червения пипер. Гответе 10-тина минути и прибавете нахута.
Разбъркайте и прехвърлете гювеча в тава.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете ястието около 40 минути. Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте зеленчуковия гювеч топъл.
Постният гювеч с чушки, нахут и патладжан е готов.