Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч с чушки, нахут и патладжан

Постен гювеч с чушки, нахут и патладжан

Постен гювеч с чушки, нахут и патладжан
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Богат постен гювеч, с който ще си хапнете много добре"

Необходими продукти

  • нахут - 500 грама (от консерва)
  • патладжани - 2 броя
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 3 броя
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 4 червени
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • олио - 1/2 к.ч.
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз - свеж
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и чесъна. Загрейте олиото в дълбок тиган и ги задушете за кратко. Добавете нарязаните чушки и моркови.

Щом зеленчуците омекнат, добавете патладжаните - предварително накиснати в подсолена вода и нарязани на парчета. Щом и те омекнат, прибавете настърганите домати.

Овкусете зеленчуците с дафиновия лист, солта, черния и червения пипер. Гответе 10-тина минути и прибавете нахута.

Разбъркайте и прехвърлете гювеча в тава.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете ястието около 40 минути. Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте зеленчуковия гювеч топъл.

Постният гювеч с чушки, нахут и патладжан е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: