Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постен гювеч с ориз и тиквички

Постен гювеч с ориз и тиквички

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Постен гювеч с ориз и тиквички
Снимка: Мария Симова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Постен гювеч с ориз и тиквички, с който ви желаем чудесен апетит"

Необходими продукти

  • домати - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • пресен лук - 3 стръка
  • ориз - 100 г
  • копър - 5 - 6 стръка пресен
  • тиквички - 500 г
  • пресен чесън - 2 стръка
  • масло - 20 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 5 - 6 стръка пресен
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, нарежете чесъна, лука, тиквичките, домата, морковите и чушките на дребно. Накиснете ориза в топла вода.

Затоплете зехтина и запържете чесъна и лука в него. Добавете чушките и морковите, задушете за пет минути.

Добавете тиквичките, запържете за пет минути на бавен котлон, добавете червен пипер и разбъркайте.

Сипете топла вода до покриване на зеленчуците, затворете капака и оставете постния гювеч да заври.

Добавете ориза, отцеден, разбъркайте отново.

Варете до готовност на ориза, добавете домата, посолете и добавете черен пипер. Може да се нуждае от още малко вода. Гответе още 5 минути зеленчуковия гювеч.

Махнете от котлона и добавете зелени подправки, нарязани. Сложете и маслото, задушете под капак 10 мин.

Постният гювеч с ориз и тиквички е готов!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: