Edin.bg»Избрани Колекции»Постен Гювеч с Картофи и Ориз

Обелете и нарежете на едри кубчета картофи. Прехвърлете ги на дъното на гювеча.
Нарежете на кубчета чушките, патладжана и тиквичката....

По желание преди поднасяне на постния гювеч може да поръсите със свеж магданоз....

Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте зеленчуковия гювеч топъл.
Постният гювеч с чушки, нахут и патладжан е готов....

Накиснете ориза във вода от предната нощ. На следващия ден отцедете. Сипете олиото и задушете накълцания лук, добавете и ориза....

Печете ориза в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Постният ориз с кисело зеле е много вкусен....

Щом се зачерви, наливаме достатъчно количество гореща вода и прибавяме измития ориз....

Печете зеленчуковия гювеч за 40 мин. на 250 градуса. Разбъркайте няколко пъти.
Разпределете след като е готов гювечът с картофи....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 9
52
44
32
21
10
Дай твоята оценка: