Начин на приготвяне
Всички зеленчуци се нарязват на кубчета и се запържват в зехтина с малко солчица, както следва:
Първо се слагат кубчетата лук и целина, а когато променят цвета си, поставете картофите и морковите. След още 2-3 минути се слагат нарязаните тиквички.
Когато всички зеленчуци поомекнат, се заливат с гореща вода (около 1.2 литра) и се добавя 1 с.л. вегета. Ако нямате вегета, може да я заместите със зеленчуков бульон.
Варете зеленчуците още около половин час, след което отстранете от огъня и пасирайте до гладко пюре с пасатор.
Отделно разбийте заквасената сметана с лимоновия сок, солчица, настъргана лимонова кора.
Тази сметанова смес изсипете при пасираните зеленчуци и разбъркайте. Ако е небоходимо, разбийте с пасатора още малко. Ако вашата крем супа е много гъста, разредете я с малко вода.
Поднесете готовата Крем супа от тиквички за ценители с уханни крутони или домашни брускетки.