Пролетна супа поташ

MarianeMariane
Новак
6944
Пролетна супа поташ
Снимка: Emilia Krumova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • моркови - 2 - 3 бр.
  • магданозени корени - 1 - 2 бр.
  • кервиз - 1/2 глава
  • лук - 1 глава
  • пиперки - 2 бр.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
  • за застройката
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме морковите, картофите, кервиза и целината на кубчета, а останалите зеленчуци на дребно и ги слагаме да се варят в подсолена вода до пълното им омекване.

Прецеждаме бульона, а сварените зеленчуци прекарваме през пресата.

Отделно загряваме маслото и запържваме до омекване много ситно нарязана глава лук. Прибавяме малко черен пипер и изсипваме запръжката при бульона.

Оставяме супата да поври 10-15 минути, след което я сваляме от огъня и я застройваме с жълтъците и киселото мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: