Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Пролетна яхния с мащерка

Пролетна яхния с мащерка

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не обръщайте внимание на името на рецептата - ние си готвим тази яхния целогодишно"

Необходими продукти

  • домати - 4 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • тиквички - 2 малки
  • патладжани - 2 бр.
  • зелен фасул - 250 г
  • лук - 2 големи глави, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • мащерка - 2 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото задушете наситнените лук, чесън и зелен фасул и прибавете нарязаните на кубчета чушки, тиквички и патладжани.

След като зеленчуците омекнат, добавете накълцаните домати, ситно нарязаните магданоз и копър, черния пипер и солта.

Изсипете зеленчуковата смес в тавичка и запечете във фурната около 30 мин.

Поръсете яхнията със ситно нарязаната мащерка и я поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: