Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с балсамико и мащерка

Пържоли с балсамико и мащерка

Пържоли с балсамико и мащерка
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ето каква е тайната за вкусните свински пържолки"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 600 - 700 грама
  • за марината
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • басамов оцет - 2 с.л.
  • черен пипер
  • мащерка - 1 ч.л.
  • майонеза - 150 грама млечна
  • мед - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пържолите, за да ги изтъните.

Смесете меда с балсамовия оцет и майонезата. Добавете подправките и пасирания чесън.

Намажете добре пържолите и покрийте съда. Приберете в хладилник за поне час.

Наредете свинските пържоли в тава за печене заедно с маринатата.

Сипете малко вода. Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете за около 40 минути.

Сервирайте свинските пържоли заедно с гарнитура по избор.

Пържолите с балсамико и мащерка са много вкусни.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за свински пържоли или тези вкусни пържоли на скара.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: