Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Крехко агнешко с джоджен и мащерка

Крехко агнешко с джоджен и мащерка

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Новак
51212
Крехко агнешко с джоджен и мащерка
Снимка: Dora Grozeva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Опитайте най-крехкото агнешко, като следвате всяка стъпка от тази рецепта"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 10 порции (крехко месо)
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 50 мл
  • червен пипер - 1 - 2 с.лъжици
  • джоджен - 1 - 2 с.л. сух
  • мащерка - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-крехко е агнешкото месо, получено от агне, тежащо между 28 и 32 кг живо тегло.

Направете си на порции месото.

След това направете кашица от водата, брашното и всички посочени подправки. Намажете добре порциите агнешко и ги оставете да се мариноват за една нощ в хладилник.

На следващата сутрин сложете агнешкото в тава и старателно завийте с алуминиево фолио.

Печете агнешкото в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 3-4 часа.

Готовото агнешко поднесете с варен ориз и зелена салата.

Крехкото агнешко с джоджен и мащерка е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: