Начин на приготвяне
Почистете агнешкия бут от мазнинки и ципички, измийте и го подсушете. След това го сложете в подходяща тава.
Смесете зехтина с посочените подправки, разбъркайте. С получената ароматна смес намажете месото от всички страни, като старателно втривате.
Сипете в тавата бульона и бирата, завийте с алуминиево фолио.
Печете агнешкото в загрята на 160 градуса умерена фурна за около 3 часа.
След това махнете фолиото, увеличете градусите на 180 и печете още 20-тина минути, за да получи хубава златисто-кафява коричка.
Ако е необходимо, долейте малко зеленчуков бульон.
Поднесете с гарнитура от зелена салата, варен ориз, печени пресни картофки или каквото обичате.
Агнешкото бутче печено с бира и джоджен е готово.