Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Пълнено агнешко бутче на фурна

Пълнено агнешко бутче на фурна

MarianeMariane
Новак
6944
Пълнено агнешко бутче на фурна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешки бут - 1 бр.
  • яйца - 3 - 4 бр. твърдо сварени
  • магданоз
  • сол
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме агнешкото бутче и с остър нож го разрязваме по дължина, така че да извадим костите и да получим лист месо, което посоляваме от двете страни.

Твърдо сварените яйца се обелват и нарeждат едно до друго по дължина. Поръсваме яйцата със ситно нарязан свеж магданоз.

Завиваме месото на руло, завързваме с канап или фиксираме с клечки за зъби, след което запържваме в силно загрята олио от всички страни.

Прехвърляме рулото в подходяща тавичка, добавяме малко гореща вода и печем в умерена фурна до готовност, като от време на време заливаме със соса от печенето.

Поднасяме рулото топло или студено, нарязано на тънки филийки и с гарнитура от свежа салата или картофено пюре.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: