Начин на приготвяне
Нарежете месото на парчета и го сложете в съд с мазнина, за да се запържи. Поръсете го леко с черен пипер.
Щом агнешкото е готово, го прехвърлете в голяма тава. В мазнината от пърженето долейте още малко олио и сложете в нея нарязания на ситно лук и отцедения зелен фасул.
Поръсете с червен и черен пипер и го запържете за малко.
Сложете червен сладък пипер на агнешкото месо, сол и малко брашно.
Добавете стръкове зелен лук, джоджен и краве масло. Налейте около 1 ч.ч. топла вода, сложете капака и печете агнешкото в предварително загрята на 200 °C фурна за около 45 минути.
След това време извадете тавичката и махнете стръковете зелен лук и джоджен.
Към печеното агнешко добавете лука и зеления боб. Долейте още малко топла вода и върнете ястието във фурната за още няколко минути.
Агнешкото със зелен фасул и джоджен е много вкусно.
Добър апетит!