Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко със зелен фасул и джоджен

Агнешко със зелен фасул и джоджен

Агнешко със зелен фасул и джоджен
Снимка: Илияна Димова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Ако обичате агнешко, ето как да го приготвите при следващото готвене със зелен фасул"

Необходими продукти

  • зелен фасул - 800 г
  • месо - 600 г агнешко
  • зелен лук - 1 стрък
  • лук - 1 бр.
  • джоджен - 5 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 к.л. пушен
  • краве масло - 15 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го сложете в съд с мазнина, за да се запържи. Поръсете го леко с черен пипер.

Щом агнешкото е готово, го прехвърлете в голяма тава. В мазнината от пърженето долейте още малко олио и сложете в нея нарязания на ситно лук и отцедения зелен фасул.

Поръсете с червен и черен пипер и го запържете за малко.

Сложете червен сладък пипер на агнешкото месо, сол и малко брашно.

Добавете стръкове зелен лук, джоджен и краве масло. Налейте около 1 ч.ч. топла вода, сложете капака и печете агнешкото в предварително загрята на 200 °C фурна за около 45 минути.

След това време извадете тавичката и махнете стръковете зелен лук и джоджен.

Към печеното агнешко добавете лука и зеления боб. Долейте още малко топла вода и върнете ястието във фурната за още няколко минути.

Агнешкото със зелен фасул и джоджен е много вкусно.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: