Edin.bg»Избрани Колекции»Телешки Дроб по Селски


В центъра на всяко слагаме по малко от плънката и завиваме на сарма без да стягаме....

По желание застройваме с 1-2 разбити яйца, овкусяваме с черен пипер и лимонов сок и поднасяме....

Смиламе дроба в машинката за смилане на месо и го разбъркваме с яйцата, брашното и нарязана на дребно сланина....

Задушаваме телешкия дроб в маслото, заедно с гъбите, нарязани на парченца, без да добавяме никаква сол....

Приготвеното Пате от телешки дроб се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност....

Оставете ориза да престои така поне 20-25 минути.
Поръсете с червен пипер.
Оризът с телешки дроб е много сполучлив....

Потопете дроба в брашно и го изпържете до готовност.
Поднесете дроба топъл.
Панираният телешки дроб на тиган е много вкусен....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 10
54
42
31
23
10
Дай твоята оценка: