Начин на приготвяне
1. Почистете и нарежете зеленчуците - лук, чесън, целина на ситно, моркова на колелца, а чушката на по едри парченца. Гъбите нарежете на филийки.
2. Измийте и подсушете месото, като почистите кожата от мъхчета и останали по нея перушинки. Запечатайте в сгорещеното олио докато станат златисти, поръсете с черен пипер и отстранете. Ако ползвате прясна наденица, запечатайте и нея. При полусушените тази стъпка не е нужна, освен ако не желаете да й придадете загар.
По желание нарежете наденицата на кръгчета.
3. В същата мазнина сложете да се запържат първо лукът с чесъна, морковите и целината с дафиновите листа и щипка сол, а след 10 минути добавете гъбите, скълцания магданоз и маслото. Гответе още 3 минути.
4. Налейте виното и бъркайте 3-4 минути, за да се изпари алкохолът и тогава сипете доматеното пюре с червения пипер, щипка захар и още сол. Върнете месото на огъня при зеленчуците и залейте с пилешки бульон, колкото да покрива продуктите.
Варете около 40 минути на умерен огън под капак.
Ако пилето е домашно може да отнеме повече време, затова проверявайте месото.
5. Поднесете манджата гореща, поръсена с пресен магданоз и скълцана люта чушка - прясна или от консерва.
Добър апетит!
Пилето по ловджийски с наденица е готово.