Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Манджа от грах със свинска плешка

Манджа от грах със свинска плешка

Манджа от грах със свинска плешка
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вместо да я изпечете, си спретнете чудна манджа от свинска плешка с грах"

Необходими продукти

  • пресен грах - 3 ч.ч.
  • свинска плешка - 800 грама
  • моркови - 1 брой
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • чубрица - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на едри парчета свинското месо. Наситнете лука и моркоква.

В малка касерола бланширайте граха за 5 минути, отцедете го.

Сипете олиото в тенджера и задушете свинското. Малко след това прибавете моркова и лука, гответе още 5 минути. Сипете вода, която да покрие леко продуктите и покрийте с капака.

Намалете котлона и гответе манджата около 30 минути. След това овкусете с подправките и добавете доматеното пюре и граха. Варете до омекване на продуктите.

Накрая поръсете с магданоза и сервирайте топла.

Манджата от грах със свинска плешка е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: