Начин на приготвяне
Вземете пилешкото месо и го сварете в леко подсолена вода.
Щом месото започне да се отделя от кокала, изключете котлона. Прецедете бульона и отделете на страни.
Щом изстине месото, може да го разкъсате на парчета.
Лука, чесъна и моркова изчистете и нарежете на ситно.
В тенджера с малко олио ги задушете до омекването им.
Добавете и доматите и налейте една чаша пилешкия бульон.
Ако предпочитате манджата с грах да е по-рядка, може да сложите и още вода.
Оставяме на котлона за няколко минути. Ред е да се върне обратно и пилешкото месо.
Подправете с сол, черен и червен пипер на вкус. Накрая добавете и граха.
Оставете граха с пиле на ниска температура, да се до готви за около 15 минути.
Аз използвам грах от консерва, които се готви за 15 мин. Ако вашия е пресен, оставете манджата с грах и пилешко да ври до пълното му сваряване.