Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Манджа с грах и пилешко

Манджа с грах и пилешко

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Манджа с грах и пилешко
Снимка: Аника Войт
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • грах - 800 г консерва
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сок - 150 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пилешкото месо и го сварете в леко подсолена вода.

Щом месото започне да се отделя от кокала, изключете котлона. Прецедете бульона и отделете на страни.

Щом изстине месото, може да го разкъсате на парчета.

Лука, чесъна и моркова изчистете и нарежете на ситно.

В тенджера с малко олио ги задушете до омекването им.

Добавете и доматите и налейте една чаша пилешкия бульон.

Ако предпочитате манджата с грах да е по-рядка, може да сложите и още вода.

Оставяме на котлона за няколко минути. Ред е да се върне обратно и пилешкото месо.

Подправете с сол, черен и червен пипер на вкус. Накрая добавете и граха.

Оставете граха с пиле на ниска температура, да се до готви за около 15 минути.

Аз използвам грах от консерва, които се готви за 15 мин. Ако вашия е пресен, оставете манджата с грах и пилешко да ври до пълното му сваряване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: