Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на едри кубчета картофите.
Праза и морковите почистете и наситнете, а чушката нарежете на малки парченца.
Прехвърлете зеленчуците в подходяща тава за печене, добавете и граха. Поръсете ги с малко брашно, сипете и олио. Овкусете с подправките - сол, черен и червен пипер, дафинов лист.
Разбъркайте добре и налейте вътре около 200 мл вода.
Поръсете пилешките бутчета със сол и пипер, сложете ги върху зеленчуците в тавата.
Покрийте с алуминиево фолио. Включете фурната на 220 градуса, сложете вътре тавата и печете до готовност.
Малко преди бутчетата да се изпекат напълно, махнете фолиото, за да се получи апетитен загар на ястието.
Пилешкото с картофи и грах на фурна е готово.