Начин на приготвяне
Обелените и вече измити картофи се нарязват на големи парчета, а всички останали зеленчуци на по-ситни.
В тенджера под налягане със загрята мазнина се слага нарязаното на късчета месо. Запържва се добре и се слагат и зеленчуците.
След няколко минути се слагат замразеният грах и картофите, а след като заври и виното. Алкохолът ще изври след няколко минути - тогава се прибавят кетчупът и червеният пипер.
Налива се вода, колкото да покрие всички продукти в тенджерата.
Добавят се подправките и се разбърква добре. След 10-12 минути се изключва.
Капакът се отваря, след като излезе парата.
Пилешкото с грах и картофи се изсипва в тавичка и се пече в предварително загрята на 200°C фурна за 30-40 минути.