Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Пилешко с грах и картофи

Пилешко с грах и картофи

Пилешко с грах и картофи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Традиционни продукти, но много, много вкусни"

Необходими продукти

  • картофи - 1 бр.
  • месо - 400 г пилешко
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • чушка - 1/2 червена
  • вино - 1/2 к.ч. бяло
  • грах - 300 г замразен
  • кетчуп - 2 с.л.
  • бульон - 1 бр. пилешки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • шафран - 1 щипка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и вече измити картофи се нарязват на големи парчета, а всички останали зеленчуци на по-ситни.

В тенджера под налягане със загрята мазнина се слага нарязаното на късчета месо. Запържва се добре и се слагат и зеленчуците.

След няколко минути се слагат замразеният грах и картофите, а след като заври и виното. Алкохолът ще изври след няколко минути - тогава се прибавят кетчупът и червеният пипер.

Налива се вода, колкото да покрие всички продукти в тенджерата.

Добавят се подправките и се разбърква добре. След 10-12 минути се изключва.

Капакът се отваря, след като излезе парата.

Пилешкото с грах и картофи се изсипва в тавичка и се пече в предварително загрята на 200°C фурна за 30-40 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: