Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Наденица на тиган със задушено зеле

Наденица на тиган със задушено зеле

Наденица на тиган със задушено зеле
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Наденицата наистина придава страхотен вкусен на задушеното зеленце"

Необходими продукти

  • зеле - 1 средна глава
  • наденица - 1 брой
  • домати - 300 грама (от консерва)
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/3 глава
  • моркови - 1 брой
  • пушен пипер - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • мас - 1 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука, целината нарежете парчета, моркова настържете, а зелето направете на тънки ивички.

В тенджера загрейте олиото с маста и запържете нарязаните зеленчуци. Щом спадне обемът на зелето, добавете обелените домати и поръсете с червения пипер.

Сипете гореща вода в тенджерата, която трябва да покрива зеленчуците. Варете на умерен огън и посолете накрая. Добавете и малко лимонена киселина.

Междувременно изпечете наденицата на загрят грил тиган.

Сервирайте порция зеле с изпечена наденица.

Наденицата на тиган със задушено зеле е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: