Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Фурна»Ориз с наденица на фурна

Ориз с наденица на фурна

Ориз с наденица на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако досега не сте се сещали да добавите наденица в ориза, опитайте - ще останете доволни"

Необходими Продукти

  • наденица - 4 бр. сурови наденички от свинско месо
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • ориз - 225 грама басмати
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 125 мл
  • бульон - 600 мл пилешки
  • кимион - 2 ч.л. смлян
  • куркума - 1 ч.л. смляна
  • къри - 1/2 ч.л. на прах
  • чили - 1 ч.л. или 1 малка люта червена чушка
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете наденичките на парчета с дебелина около 1 см.

Загрейте зехтина и запържете наденицата за 5 минути или докато смени цвета си.

Извадете я и в същата мазнина запържете подправките - куркума, къри, кимион, чили (или наситнената чушка).

Прибавете към ароматните подправки наситнените чесън и лук, както и доматеното пюре.

Задушете за 5 минути и прибавете ориза, разбъркайте хубаво.

Сипете бульона и виното и щом сместа кипне, добавете наденицата. Овкусете с пипер и сол. Покрийте съда с капак, ако е подходящ за фурна.

Ако не е - пресипете всичко в подходящ съд и покрийте с фолио или капак.

Печете ориза в загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути.

Оризът с наденица на фурна е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: