Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Мезета»Наденица на тиган с бирен сос

Наденица на тиган с бирен сос

Наденица на тиган с бирен сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Наденица на тиган с бирен сос - добавете гарнитура и сте вие"

Необходими продукти

  • наденица - няколко парчета, прясна
  • лук - 6 глави, кромид
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • мляко - ½ ч.ч. прясно
  • бира - 1 бутилка светла
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набодете надениците с вилица на няколко места, оваляйте ги в брашното и ги изпържете в олиото заедно със ситно нарязания лук.

Добавете бирата и млякото и варете, докато се получи сос, прибавете дафиновия лист и черния пипер и варете още 5-6 мин.

Поднесете надениците, полети със соса и с гарнитура от шарена туршия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: