Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Печурки с доматен сос на тиган

Печурки с доматен сос на тиган

Печурки с доматен сос на тиган
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Страхотен аламинут с гъбки в доматен сос"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • гъби - 400 грама печурки
  • доматен сос - 150 мл (със сол и босилек)
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете печурките и лука.

Сипете зехтина в тиган и го загрейте на умерен огън.

Запържете до омекване лук - около 5 минути. След това прибавете гъбите и продължете да пържите още 10-тина минути.

Поръсете със сол, риган и черен пипер.

Сипете доматения сос и разбъркайте.

Гответе аламинута още около 10 минути, а от време на време разбърквайте.

Печурките с доматен сос на тиган са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: