Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Пилешки трътки в сос на тиган

Пилешки трътки в сос на тиган

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Пилешки трътки в сос на тиган1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Ако си търсите мезенце, ето какво предложение имаме за вас - вкусни пилешки трътки в сосче"

Необходими продукти

  • пилешки трътки - 1 кг
  • краве масло - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • нишесте - за сгъстяване
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • чесън - 3 скилидки
  • вода - 100 мл
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджера вода, посолете и попарете пилешките трътки за около 15 минути. После ги отцедете от водата и оставете да изстинат.

Затоплете масло в тигана, добавете олиото и запържете трътките до златисто.

Пригответе соса като на котлона кипнете оцета, соевия сос и водата. Може да сгъстите с нишесте.

Когато сосът за месото е готов, добавете към него магданоза и чесъна.

Може да поднесете пилешките трътки в сос на тиган.

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: