Начин на приготвяне
Свинското контрафиле нарязваме на порционни парчета, поръсваме със сол и черен пипер и оставяме за 30 минути настрана.
След това овалваме всяко парче месо в брашно и прехвърляме в тиган със загрято олио. Запечатваме месото за кратко, като обръщаме всяко парче. Прехвърляме месото в тенджерата под налягане, добавяме малко сол, черен пипер на зърна, няколко зърна бахар и нарязаната една глава лук, пускаме и дафиновите листа. Наливаме 1.5 литра вода и затваряме с капака.
Слагаме на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) намаляваме температурата и засичаме около 25 минути.
През това време обелваме и нарязваме картофите, морковите, останалата глава лук и стъблата целина на не много едри парчета. Задушаваме зеленчуците в мазнината от месото в тигана за няколко минути.
След спадането на налягането на тенджерата под налягане отваряме внимателно капака и добавяме задушените зеленчуци при месото, добавяме вода при необходимост и връщаме тенджерата за още 10-15 минути на котлона със захлупен капак.
Готовата свинска супа овкусяваме със сол, черен пипер и едро смлян лют червен пипер на вкус.
Сервираме супата със свинско и картофи в тенджера под налягане топла, поръсена със ситно нарязани листенца целина или магданоз.
Добър апетит!
Ако ви харесва тази рецепта, опитайте също тази неустоима рецепта за свинска джолан чорба.