Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Боб със свинско в гърне

Боб със свинско в гърне

Atanas DjananovAtanas Djananov
Новак
1
Боб със свинско в гърне
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"За феновете на вкусния боб в гърне"

Необходими продукти

  • пушени гърди - 250 грама
  • боб - 500 грама
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 2 - 3 големи
  • лук - 1 - 2 глави
  • люти чушки - 1 стрита (суха)
  • джоджен - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта в студена вода с лъжичка сода.

На следващия ден го измийте добре и го сипете в гювеча. Добавете нарязаните свински гърди, лука, моркова и лютата чушка, стрита на ситно.

Сипете вода в съда и овксуете с джоджена.

Внимателно закачете гърнето на тригълна стойка, която се слага над разпалено огнище със силна жар. Оставете да къкри около 6 часа.

Бобът със свинско в гърне е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: