Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Свински джолан с картофи и зеленчуци с гювеч

Свински джолан с картофи и зеленчуци с гювеч

ГеновеваГеновева
Новак
171k
Свински джолан с картофи и зеленчуци с гювеч
Снимка: Геновева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
220 мин.
Порции
5
"Никога не отказваме порция от това джоланче със зеленчуци"

Необходими продукти

  • картофи - 500 грама
  • свински джолан - 5 броя (нарязани)
  • домати - 400 грама (консерва)
  • лук - 2 глави
  • тиквички - 1 брой
  • гъби - 5 - 6 броя
  • гювеч - 1 консерва (400 г)
  • грах - 2 - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • червен пипер
  • универсална подправка
  • унисос
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете нарязаното месо от джолана. Овкусете с черен и червен пипер, добавете унисос и разбъркайте.

Запържете свинското в загрято олио.

Нарежете на едро тиквичката, гъбите, картофите и лука. Овкусете ги с унисос, универсална подправка, червен пипер и сол.

Сипете запърженото месо в дълбока тава. Добавете нарязаните зеленчуци, прибавете буркана с гювеча, доматите от консерва и граха. Налейте 100 мл бяло вино и малко олио.

Сипете и топла вода, като течността трябва да покрива продуктите. Покрийте с фолио и сложете тавата в студена фурна.

Включете на 150 градуса и печете ястието около 2 часа. Махнете фолиото и печете още около час.

Свинският джолан с картофи и зеленчуци с гювеч е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: