Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печена пуйка»Пуйка със зеле по карловски

Пуйка със зеле по карловски

MarianeMariane
Новак
6944
Пуйка със зеле по карловски
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Запишете си рецептата, защото по празниците ще искате да приготвите тази пуйка със зеле"

Необходими продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • кисело зеле - 2 зелки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • чушки - 4 - 5 бр. сухи
  • сланина - 150 г
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пуйката на големи порции, а киселото зеле -на парчета. В подходящ къс поставяме пласт зеле, отгоре разпределяме пуешкото месо, добавяме сухите пиперки и сланината, нарязана на кубчета.

Овкусяваме със сол, червен пипер и по желание може да добавите дафинов лист.

Отгоре разпределяте останалото зеле, заливате с 1 ч.ч. гореща вода и печете на умерен огън до готовност.

Когато зелето и месото омекнат, заливате със загрятото масло и запичате хубаво.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: