Патица с лук

MarianeMariane
Новак
6944
Патица с лук
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Сладко, сладко ще си хапвате от тази патица с лук"

Необходими продукти

  • патица - 1 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • арпаджик - 30 - 35 глави
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре патицата, овкусяваме я със сол и черен пипер и я запържваме в маслото от всички страни до зачервяване.

Когато патицата се запържи, наливаме 4 ч.ч. гореща вода, прибавяме виното и оставяме да се вари 30 минути на тих огън.

Междувременно почистваме арпаджика и го слагаме да се запържи в 2 с.л. масло. Когато поомекнат, слагаме брашното и захарта и изсипваме при патицата.

Задушаваме ястието до готомвост, като от време на време объркваме.

Готовата патица слагаме в подходяща чиния, около нея нареждаме лукчетата и сипваме от соса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: