Начин на приготвяне
Почистете патицата и я посолете отвън и отвътре. Оставете я на студено и пристъпете към приготвянето на плънката.
Загрейте олиото и запържете ситно нарязаните лук и вътрешности, прибавете телешката кайма и подправките, както и двете лъжици вино. Запържете за кратко и с получената смес напълнете патицата и я зашийте.
Зарейте още олио и запържете в дълбока тенджера патицата от всички страни. Като се зачерви, прибавете виното, доматената салца и подправките, както и гореща вода, колкото да покрие патицата.
Задушавайте на тих огън под похлупак до омекване на месото.
Преди сервиране внимателно извадете патицата и я сложете в подходяща чиния.
Отгоре я полейте с прецедения сос от варенето и гарнирайте със задушен ориз или картофено пюре.