Начин на приготвяне
Начуквате агнешкото бутче с дървен чук и шпиковате месото на няколко места с чесън. Осолявате го със сол и червен пипер и го слагате да се запържи до зачервяване от всички страни в загрятото масло.
Когато месото се зачерви, прибавяте доматите, предварително сварени в 1/2 ч.ч. подсолена вода и пасирани. Заливате с бялото вино, слагате останалите подправки и задушавате агнешкото на тих огън до омекване на месото. При нужда доливате по малко гореща вода.
Малко преди да свалите ястието от огъня, прибавяте ситно нарязания пресен магданоз.
Изваждате агнешкото бутче в подходяща чиния, отгоре прецеждате соса и поднасяте с картофено пюре, грах масло или свежа сезонна салата по избор.