Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Сърчица с манатарки и лук на тиган

Сърчица с манатарки и лук на тиган

Сърчица с манатарки и лук на тиган
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Вкусно мезе от сърчица, лук и манатарки, с което може да се подкрепите, докато чакате основното"

Необходими продукти

  • гъби - 200 г манатарки
  • пилешки сърца - 500 г
  • лук - 4 глави
  • краве масло - 30 г
  • захар - 1 с.л.
  • вино - 50 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре пилешките сърца.

Сложете ги заедно с дафиновия лист в подсолена вода да се варят за около 30 минути.

Нарежете лука на полумесеци и го сложете в тигана с капак със загрятите зехтин и масло.

Овкусете го със солта, черния пипер и захарта.

Затворете тигана - при нужда може да сипете малко вода, за да не загаря лукът.

Щом придобие леко кафеникав цвят, добавете виното.

Разбъркайте и оставете да се изпари алкохолът.

Извадете лука и в същия тиган сложете гъбите и сърцата, за да се запържат.

Щом апетитният аламинут е готов, добавете карамелизирания лук и черния пипер.

Сърчицата с манатарки и лук на тиган са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: