Начин на приготвяне
Воденичките се почистват и се измият много добре.
Слагат се в тенджера, заливат се със студена вода, да ги покрие, добавят се десетина зърна черен пипер и половин супена лъжица сол.
Варят се, докато станат достатъчно крехки, после се изваждат и се отцеждат добре.
В тиган умерено се загрява маслото и олиото, което се слага за да не прегори кравето масло.
Добавят се добре отцедените воденички, като се внимава мазнината да не е много загрята, за да не пръска.
Добавят се 3-4 клончета мащерка. Разбърква се от време на време и когато воденичките на тиган придобият златист цвят, се добавят нарязаните чушки и лук.
Ястието се разбърква добре, посолява се и след около 5 минути се отстранява от котлона.
Сервират се топли пилешки воденички с масло и лук на тиган, поръсени с листенца мащерка.