Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Пилешки воденички с масло и лук на тиган

Пилешки воденички с масло и лук на тиган

Nadia MalinovaNadia Malinova
Новак
1
Пилешки воденички с масло и лук на тиган
Снимка: Nadia Malinova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Няколко листенца прясна мащерка ще направят пилешките воденички още по-разкошни при поднасянето им за вечеря"

Необходими продукти

  • пилешки воденички - 500 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • мащерка - на вкус прясна
  • краве масло - 30 г
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се почистват и се измият много добре.

Слагат се в тенджера, заливат се със студена вода, да ги покрие, добавят се десетина зърна черен пипер и половин супена лъжица сол.

Варят се, докато станат достатъчно крехки, после се изваждат и се отцеждат добре.

В тиган умерено се загрява маслото и олиото, което се слага за да не прегори кравето масло.

Добавят се добре отцедените воденички, като се внимава мазнината да не е много загрята, за да не пръска.

Добавят се 3-4 клончета мащерка. Разбърква се от време на време и когато воденичките на тиган придобият златист цвят, се добавят нарязаните чушки и лук.

Ястието се разбърква добре, посолява се и след около 5 минути се отстранява от котлона.

Сервират се топли пилешки воденички с масло и лук на тиган, поръсени с листенца мащерка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: