Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Свински пастет в буркани

Свински пастет в буркани

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
"Няма място за сравнение между домашния свински пастет и този от магазина - домашното си е домашно"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 грама
  • яйца - 3 броя
  • карантия - 400 грама (свински или телешки черен дроб)
  • прясно мляко - 200 мл
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете черния дроб на малки парченца и го сварете заедно със свинското месо за 30-тина минути. Оставете да се охлади, след което го смелете на месомелачка много фино.

Отделно разбийте яйцата и налейте към тях прясното мляко. Рзбъркайте и добавете към смляното месо и карантия. Овкусете всичко с черен пипер и сол.

Получения пастет разпределете в малки бурканчета, затворете с капачки и стерилизирайте за 1 час след завиране на водата.

Съхранявайте на прохладно и тъмно място.

Свинският пастет в буркани е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: