Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Ориз на фурна с пилешко и зеленчуци

Ориз на фурна с пилешко и зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Новак
228144k588
21/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Бързо, лесно и много вкусно се получава винаги този ориз с пилешко на фурна"

Необходими Продукти

  • ориз - 400 г
  • пиле - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • краве масло - 40 г
  • олио - 40 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте пилето на порции и оставете гръбнака цял.

Сварете го в голяма тенджера с вода и 1 ч.л. сол. Махайте образувалата се пяна по време на варенето.

Нарежете лука на ситно и го добавете в тенджерата заедно с черния пипер, чушката и моркова.

Измийте ориза и го сложете в купа с леко подсолена студена вода.

Нарежете другата глава лук на ситно и го запържете за кратко.

Добавете ориза и продължете да пържите още няколко минути.

Изсипете ориза в тава по цялото дъно и отгоре разпределете нарязаното месо без гръбнака.

Налейте около 1.200 л от бульона в тавата и овкусете със сол.

Сложете из цялото пиле парчета масло и го сложете да се пече на 180 °C за около 40 минути.

Извадете ориза на фурна и го оставете да се задуши под кърпа за около 15 минути.

Оризът на фурна с пилешко и зеленчуци е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: