Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ориз на фурна»Ориз на фурна с ребра и зеленчуци

Ориз на фурна с ребра и зеленчуци

Ориз на фурна с ребра и зеленчуци
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Ребърцата страхотно допринасят за вкусна на този ориз на фурна"

Необходими продукти

  • ориз - 200 грама
  • агнешки ребра - около 1 кг
  • лапад - 1 връзка
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 грама
  • чушки - 2 броя
  • моркови - 1 брой
  • подправки - по ваш вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешките ребра във вряща подсолена вода.

Прехвърлете ги в тава за печене и добавете към тях нарязаните стар и зелен лук, чушката и моркова.

Запечете ги и извадете добавете. Добавете нарязаните лапад, домат и гъби, овкусете с подправки по ваш избор.

Сипете измития ориз, заравнете и налейте 600 мл вода.

Върнете в загрятата на 200 градуса фурна и печете ориза около 40 минути. Поръсете с магданоз.

Оризът на фурна с ребра и зеленчуци е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: