Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилешките дробчета, след което ги оваляйте в брашно. Изтупайте добре и ги изпържете в загрятото олио за около 2-3 минути от всяка страна.
Извадете готовите пържени дробчета в чиния и ги овкусете с малко сол.
В същото олио изпържете лука. Добавете нарязаните чушка и моркови, задушете за кратко. След това добавете настъргания домат и овкусете с червен и черен пипер.
Разбъркайте добре зеленчуците.
Налейте гореща вода, колкото да покрие нивото на зеленчуците.
Върнете дробчетата и гответе под капак 10-15 минути, като от време на време разбърквате.
Поръсете с магданоз и сервирайте аламинута.
Дробчетата с лук, чушки и домати са много вкусни.