Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Дробчета с лук, чушки и домати

Дробчета с лук, чушки и домати

Дробчета с лук, чушки и домати
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Дори и да не обичате чушки, щом са приготвени по тази рецепта, няма как да не ви харесат"

Необходими продукти

  • чушки - 1 брой
  • пилешки дробчета - 500 грама
  • моркови - 2 малки
  • домати - 1 брой
  • лук - 2 глави
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешките дробчета, след което ги оваляйте в брашно. Изтупайте добре и ги изпържете в загрятото олио за около 2-3 минути от всяка страна.

Извадете готовите пържени дробчета в чиния и ги овкусете с малко сол.

В същото олио изпържете лука. Добавете нарязаните чушка и моркови, задушете за кратко. След това добавете настъргания домат и овкусете с червен и черен пипер.

Разбъркайте добре зеленчуците.

Налейте гореща вода, колкото да покрие нивото на зеленчуците.

Върнете дробчетата и гответе под капак 10-15 минути, като от време на време разбърквате.

Поръсете с магданоз и сервирайте аламинута.

Дробчетата с лук, чушки и домати са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: