Начин на приготвяне
За тези пълнени чушки с боб сварете боба по стандартния начин. Накиснете го за една вечер, след това сложете в тенджера да заври, изхвърлете първата вода, измийте го и отново сложете да ври до пълното му сваряване.
Внимавайте да не се разварят зърната боб. Солта прибавете в края на варенето. Охладете и отцедете.
Червените чушки изчистете от дръжките и семената. Изрежете връхчетата и на места направете малки разрези. Бланширайте за няколко минути в подсолена вода - докато променят цвета си.
Лука и моркова нарежете на малки зарчета и задушете в мазнината. Към тях прибавете половината от сушените домати.
Добавете към зеленчуците и боба. Овкусете със солта, поръсете със пиперите, добавете и половината от зелените подправки.
Разбъркайте и със сместа напълнете червените чушки.
Подредете напълнените чушки в керамична тавичка, около тях подредете останалата част от сушените домати, полейте със струйка зехтин и поръсете с другата част от зелениите.
Печете пълнените червени чушки с боб в умерена фурна до готовност.