Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с боб и праз

Пълнени чушки с боб и праз

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
230 мин.
Порции
5
"Решихме да врътнем няколко чушки с вкусна плънка от боб и праз - а, вие какво ще правите днес"

Необходими продукти

  • боб - 1 ч.ч. зрял
  • лук - 4 глави, кромид
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 10 бр. червени, сухи
  • чушки - 2 бр. люти, сухи
  • олио - 1 к.ч.
  • зелев сок - 2 ч.ч.
  • джоджен - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба с двете цели глави лук, сухите червени чушки (2 бр.) и лютите чушки, малко олио и сол.

Запържете до златисто в олио ситно нарязаните праз и останалия кромид и добавете прецедения боб.

Поръсете с червения пипер и бъркайте, за да не загори пипера.

Свалете от огъня, добавете джоджена и солта, разбъркайте и напълнете с плънката останалите накиснати чушки.

Наредете пълнените чушки в тенджера и ги натиснете с обърната чиния.

Залейте пълнените чушки с боб със зелев сок, така че да покрие чинията и варете 45 мин. на среден огън.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: