Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Сухи пълнени чушки с нахут, праз и песто

Сухи пълнени чушки с нахут, праз и песто

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Новак
12633
Сухи пълнени чушки с нахут, праз и песто
Снимка: TanyaGyurova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Едни различни, но много вкусни пълнени постни чушки, подходящи за трапезата на Бъдни вечер"

Необходими продукти

  • сварен нахут - 1 буркан (800 г)
  • сушени червени чушки - 7 броя
  • песто от сушени домати - 4 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • праз - 1 - 2 стръка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сух риган - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете праза и го задушете в загрятото в дълбок тиган олио. Сипете малко вода, за да омекне.

Когато стане прозрачен, прибавете отцедения нахут и пестото. Овкусете с подправките и разбъркайте.

След 10-тина минути задушаване сипете малко вода.

Свалете плънката от огъня.

Накиснете сушените чушки в топла вода за около 5 минути.

Напълнете чушките с леко охладената плънка.

Намазнете тава за печене и сипете малко вода. Наредете пълнените чушки и ги покрийте с фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете чушките за половин час.

Свалете фолиото, обърнете постните чушки и изпечете 15-тина минути.

Сухите пълнени чушки с нахут, праз и песто са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: